Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Η πλατφόρμα μας προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα υπό τη μορφή τηλεκατάρτισης (e-lerarning) βασιζόμενη στην ασύγχρονη λειτουργία. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει επιλέξει ό,τι ώρα και ημέρα θέλει από οποιαδήποτε συσκευή (κινητό, τάμπλετ ή Η/Υ).

Η ασύγχρονη διαδικτυακή εκπαίδευση περιλαμβάνει ως επί το πλείστον βίντεο, ηχητικά αρχεία, παρουσιάσεις, εικόνες, εργασίες, τεστ αξιολόγησης, ενισχυμένη πραγματικότητα (augmented reality), ηλεκτρονικά βιβλία και αρχεία διαφόρων τύπων. 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται μέσα από τη διαδικτυακή μας πλατφόρμα είναι κατά κύριο λόγο θεωρητικά και όχι πρακτικά. Έτσι, η διαφορά με τη δια ζώσης εκπαίδευση είναι καθαρά το πρακτικό σκέλος του προγράμματος. 

Τα προγράμματα που παρέχονται μέσα από τη διαδικτυακή μας πλατφόρμα εκπαίδευσης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 

α) Αυτόνομα-αυτοτελή όπου μπορείτε να τα ολοκληρώσετε και να λάβετε το πιστοποιητικό παρακολούθησης χωρίς να έχετε την υποχρέωση να προσέλθετε στη δια ζώσης εκπαίδευση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετέχετε και στη δια ζώσης εκπαίδευση, θα υπάρχει σχετική έκπτωση.

β) Συνδυαστικά όπου το θεωρητικό σκέλος της εκπαίδευσης θα γίνεται διαδικτυακά και εφόσον το ολοκληρώσετε με επιτυχία τότε θα μπορείτε να συμμετέχετε στη δια ζώσης εκπαίδευση για το πρακτικό σκέλος.

Ανάλογα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα άλλοτε χρειάζονται και άλλοτε όχι. Οι προαπαιτούμενες γνώσεις για κάθε πρόγραμμα αναγράφονται στην κεντρική σελίδα του. Σε μερικά προγράμματα η συμμετοχή σας θα μπορέσει να γίνει εφόσον έχετε ολοκληρώσει κάποιο άλλο συγκεκριμένο πρόγραμμα ή έχετε μαζέψει κάποιους πόντους που λαμβάνετε με την ολοκλήρωση κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ναι υπάρχει. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που φιλοξενούνται στη διαδικτυακή μας πλατφόρμα έχουν όλα κόστος το οποίο καταβάλλεται στην αρχή κάθε προγράμματος ηλεκτρονικά προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά.

Οι τρόποι πληρωμής είναι δύο: 

α) Με τη χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας σε ασφαλές περιβάλλον σύνδεσης με το νέο διεθνές πρότυπο PSD2

β) Με άμεση τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω εταιρικούς λογαριασμούς: 

1. Πειραιώς: GR1401718730006873142122923 | BIC: PIRBGRAA | Meducation – Αλέξανδρος Α. Τουμπέλης
2. Alpha: GR3501407300730002002003905 | BIC: CRBAGRAA | Meducation – Αλέξανδρος Α. Τουμπέλης
 

Εάν ακολουθήσετε τον πρώτο τρόπο πληρωμής (χρεωστική/πιστωτική κάρτα) η πρόσβασή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται αυτοματοποιημένα μέσα από οδηγίες που αποστέλλονται στο e-mail σας. 

Εάν επιλέξετε τον δεύτερο τρόπο πληρωμής (τραπεζική κατάθεση) τότε την πρόσβασή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σας την παρέχουμε εμείς αφού πρώτα μας αποστείλετε στο e-mail ([email protected]) το καταθετήριό σας προκειμένου να βεβαιώσουμε την κατάθεση. Στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με e-mail για την αποστολή των κωδικών πρόσβασης.

Υπάρχουν δύο τρόποι εισόδου στα σεμινάρια. 

1. Εάν έχεις κάνει την πληρωμή σου μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας θα σου σταλεί αυτόματα ένα e-mail στο λογαριασμό σου το οποίο θα σου ζητήσει να κάνεις κλικ στον σύνδεσμο δημιουργίας νέου κωδικού. Εκεί θα βάλεις το e-mail που δήλωσες κατά τη συναλλαγή σου και στη συνέχεια θα σε παραπέμψει σε μια νέα σελίδα η οποία θα σου ζητάει να βάλεις το νέο σου κωδικό. Μόλις ολοκληρώσεις αυτήν την ενέργεια είσαι έτοιμος να συνδεθείς και να ξεκινήσεις την εκπαίδευση. 

2. Εάν έχεις κάνει τραπεζική κατάθεση, χρειάζεται να μας αποστείλεις με e-mail στο [email protected] το καταθετήριο σου και εμείς θα σου στείλουμε πίσω τα στοιχεία εισόδου σου στην πλατφόρμα. 

Το διάστημα που θα έχεις στη διάθεσή σου για να ολοκληρώσεις την εκπαίδευση είναι 30 ημερολογιακές ημέρες από την ηλεκτρονική σου πληρωμή. Μετά την πρώτη ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και έως ότου επέλθουν οι 30 ημερολογιακές ημέρες μπορείς να την παρακολουθήσεις ξανά όσες φορές επιθυμείς. 

Οι εικόνες προφίλ μπορούν να προστεθούν μέσα από τον ιστότοπο του Gravatar.com όπου κάνοντας λογαριασμό (δωρεάν) συνδέει το e-mail σας με την εικόνα προφίλ που θα επιλέξετε. Έτσι, όπου κάνετε χρήση του e-mail σας για λογαριασμούς ή σχόλια σε σελίδες, θα εμφανίζεται και η εικόνα προφίλ που επιλέξατε. 

1. Το ονοματεπώνυμό σας μέσα από τη διαχείριση του προφίλ σας. Αυτό γιατί στο τέλος του σεμιναρίου και εφόσον έχετε περάσει με επιτυχία όλες τις εκπαιδευτικές ενότητες θα δημιουργηθεί ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης όπου θα αναγράφει το ονοματεπώνυμό σας. Η έκδοση του πιστοποιητικού είναι στην ελληνική γλώσσα και έτσι το ονοματεπώνυμό σας θα πρέπει να είναι και αυτό στα ελληνικά.

2. Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας μην επιχειρήσετε επανειλημμένες εισόδους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το σύστημα θα σας αναγνωρίσει ως κυβερνοεπίθεση και θα μπλοκάρει το e-mail και την IP σας. Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι συνήθως η πλήρης διαγραφή του προφίλ σας και η επανέκδοση νέου χάνοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε πρόοδο έχετε κάνει σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

Ναι θα λάβεις. Αρκεί να έχεις ολοκληρώσει επιτυχώς τα κριτήρια του εκπαιδευτικού προγράμματος που έχεις επιλέξει. Το πιστοποιητικό είναι στην Ελληνική γλώσσα και εκδίδεται αυτόματα από την ηλεκτρονική μας πλατφόρμα με τη λήξη της εκπαίδευσης.

Προσοχή, με την εγγραφή σου στην πλατφόρμα φρόντισε να αναγράψεις σωστά το ονοματεπώνυμό σου με ελληνικούς χαρακτήρες στο ειδικό πεδίο που θα βρεις στο προφίλ σου προκειμένου να εμφανιστεί σωστά στο πιστοποιητικό παρακολούθησης που θα λάβεις. 

Στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα υπάρχουν δύο ειδών τεστ αξιολόγησης. Αυτά που σας βοηθούν να κατανοήσετε καλύτερα την ύλη και να αποκτήσετε κριτική σκέψη και αυτά που σας αξιολογούν για να σας δώσουν το πιστοποιητικό παρακολούθησης. Τα πρώτα τεστ μπορείτε να τα κάνετε όσες φορές θέλετε. Τα δεύτερα έχετε το δικαίωμα να τα επαναλάβετε άλλη μια φορά.

Το πιστοποιητικό παρακολούθησης αναγράφει:

i) τον εκπαιδευτικό φορέα υλοποίησης 

ii) τον τίτλο του εκπαιδευτικού προγράμματος 

iii) το ονοματεπώνυμό σας 

iv) την ημερομηνία ολοκλήρωσης του προγράμματος

v) τις υπογραφές του φορέα υλοποίησης, του διευθυντή εκπαίδευσης και του επιστημονικά υπεύθυνου

Προσοχή, με την εγγραφή σου στην πλατφόρμα φρόντισε να αναγράψεις σωστά το ονοματεπώνυμό σου με ελληνικούς χαρακτήρες στο ειδικό πεδίο που θα βρεις στο προφίλ σου προκειμένου να εμφανιστεί σωστά στο πιστοποιητικό παρακολούθησης που θα λάβεις. 

Τα πιστοποιητικά που σας παρέχουμε αποτελούν ένα ισχυρό χαρτί για το βιογραφικό σας σημείωμα καθώς τα τελευταία χρόνια όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί και εταιρείες ανά τον κόσμο αναζητούν προσωπικό όπου πέραν των τυπικών χαρακτηριστικών τους, τους ενδιαφέρει να έχουν και συνεχιζόμενη κατάρτιση μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων είτε σε πρώτες βοήθειες είτε σε θέματα που άπτονται της εργασιακής τους θέσης. 

Ο εκπαιδευτικός μας οργανισμός δραστηριοποιείται εδώ και μια δεκαετία στον χώρο της εκπαίδευσης με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχει είναι πάντοτε σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα και τη βασισμένη σε ενδείξεις ιατρική ενώ παράλληλα διαθέτει εκπαιδευτικό προσωπικό από επαγγελματίες υγείας καθώς και επιστημονική ιατρική επιτροπή όπου ελέγχει διαρκώς τα δεδομένα και τον τρόπο της εκπαίδευσης.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο εκπαιδευτικός μας φορέας συνεργάζεται με τα εκπαιδευτικά κέντρα του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ της χώρας μας από το 2014 έως και σήμερα με την εκπαιδευτική μας ομάδα να διδάσκει σε ένα πολύ μεγάλος μέρος των εκπαιδεύσεων που παρέχονται από αυτά. Παράλληλα, συνεργαζόμαστε και με την Ελληνική Αστυνομία σε θέματα εκπαίδευσης από το 2015 έως και σήμερα.

Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 17:00 λειτουργεί σύμβουλος εξυπηρέτησης που μπορεί να σας λύσει κάθε σας απορία ή πρόβλημα είτε από το τηλέφωνο είτε με απομακρυσμένη βοήθεια (AnyDesk ή Team Viewer). Σε περίπτωση που το πρόβλημα προκύψει εκτός των ημερών και ωρών που αναφέραμε, μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] και σύντομα ένας εκπρόσωπος του οργανισμού μας θα σας απαντήσει.